Dergilerde cilt ve sayı nedir?
Bir dergi cildi, belirli bir zaman diliminde (genellikle bir yıl) yayınlanan sayıların kronolojik bir koleksiyonunu temsil eder. Bir kitabın yıllık sayısına benzer şekilde, o dönemde yayınlanan tüm sayıları kapsar. Örneğin, “20. cilt” 2024’te yayınlanan tüm sayıları içerir.
Kaynakçada cilt numarası nasıl yazılır?
Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)
Makalede sayfa sayısı nasıl yazılır?
Tüm metin içeriği her iki tarafa da hizalanmış biçimde yazılır. Kağıdın yalnızca ön yüzü kullanılmalıdır. Sayfa numaraları yerleştirilirken alt orta tercih edilir. Giriş sayfası 1, sonraki sayfalar 2, 3, 4 olarak numaralandırılır.
Makalede sayfa numarası nerede olur?
Sayfanın üst, alt, sol ve sağ kenarları arasında 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Makalenin ana metni 1,5 satır aralığıyla, bibliyografya ise tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Sayfa numaraları sağ alt köşede olmalıdır.
Makalede cilt ve sayı nerede yazar?
Atıf yapılan kaynak ciltlerden oluşuyorsa, cilt numarası sayfa numarasından ve “C”den önce yazılır. Bu kısaltma ile belirtilir. İngilizce makalelerde cilt “Col.” olarak anılır. kısaltması kullanılır.
Akademik makalede sayılar nasıl yazılır?
Metindeki sayılar tek basamaklıysa kelimelerle, iki veya daha fazla basamaklıysa sayılarla yazılmalıdır. Metinde numaralandırma yapılırken th/th/th ekleri yerine noktalar tercih edilmelidir. “Percent” sözcüğü için % işareti kullanılmalıdır.
Cilt numarası nerede yazıyor?
Bu kimlik kartında ayrıca kişinin kayıtlı olduğu yer, aile numarası, seri numarası, kayıt numarası, seri numarası gibi bazı bilgiler yer alır. Peki cilt numarası ne anlama gelir? Cilt numarası, kimlik kartının arkasında bulunan ve kişinin kayıtlı olduğu köy veya mahallenin bulunduğu ilçede belirtilen aile sıra numarasıdır.
Makale kaynak nasıl gösterilir?
“Makale adı”, (gün, ay, yıl), gazete adı, sayfa numarası. Kurum adı, (yayın yılı), broşür başlığı (baskı sayısı) [Broşür], yazarın soyadı, adının baş harfleri: yazar. Yapımcının soyadı, adının baş harfleri. (Yapımcı), yönetmenin soyadı, baş harfleri.
Kitapta cilt numarası nerede yazar?
Bazı kitaplarda yayıncı listelenmeyebilirken, bazılarında bunun yerine yazar adı bulunabilir. Cilt numarasını “Bu yayın hakkında” bölümünde bulabilirsiniz. 19 Temmuz 2024Bazı kitaplarda yayıncı listelenmeyebilirken, bazılarında bunun yerine yazar adı bulunabilir. Cilt numarasını “Bu yayın hakkında” bölümünde bulabilirsiniz.
Cilt payı kaç cm olmalı?
1-kenar boşlukları: oluk, sol kenara 0.
Alıntı yaparken sayfa sayısı nasıl yazılır?
10. Alıntı bir makaleden ise, parantez içindeki referans alıntının alındığı sayfa numarasını içermelidir. Referanslar bölümü makalenin sayfa aralıkları hakkında bilgi içermelidir. Makalenin tamamına referans veriliyorsa, parantez içindeki bilgiler sayfa aralıklarını da içermelidir.
1.25 satır aralığı nasıl yapılır?
Değiştirmek istediğiniz paragrafları seçin. Giriş > Satır ve Paragraf Aralığı’na gidin. İstediğiniz satır aralığını seçin veya Satır Aralığı Seçenekleri’ni seçin ve ardından Aralık altında istediğiniz seçenekleri seçin.
Kaynakça sayfa numarası olur mu?
Kaynak referans olarak kullanılıyorsa cümle veya paragrafın sonunda parantez içinde; yazar(lar)ın soyadını, yayın tarihini (,) işaretinden sonra ve referans verilen sayfa(lar)ın numarasını (:) işaretinden sonra belirtiniz.
Sayfa numarası nereye yazılır?
Ekle > Sayfa Numaraları’na gidin. Bir konum seçin (sol, orta veya sağ ve üstbilgi veya altbilgi). Toplam sayfa sayısını da göstermek için Sayfa Numarasını Dahil Et’i seçin (örneğin, 9 sayfadan 7. sayfa).
Makalede yazar bilgisi nasıl yazılır?
Yazarın adı ve soyadı kalın olarak yazılmalı, sadece ilk harfleri büyük olmalıdır. İtalik kullanılmamalıdır. Yazarın çalıştığı kurum bir üniversite ise, üniversite, fakülte ve bölüm adı belirtilmeli ve kurumun bulunduğu şehir ve ülke belirtilmelidir.
Dergi özel sayısı nedir?
Ek/özel sayı: Düzenli aralıklarla yayınlanan bir derginin normal sayılarına ek olarak çıkan sayılar. Makale yazım kurallarına uygun olarak ek/özel sayılarda, konu özelinde veya konferans ciltlerinde yayınlananlar değerlendirilir. Ek/özel sayılardan dergi editörü sorumludur.
Dergilerde Q değeri nedir?
Bilimsel dergilerin Q değerleri, dergilerin kendi gruplarında ve etki faktörlerine göre sıralamasını belirleyen analitik bir araçtır. Derginin kendi grubundaki sıralamasını gösterir ve araştırmacılara dergi seçiminde yardımcı olmakta faydalıdır, ancak akademik terfi için kullanırken dikkatli olunmalıdır.
Dergi isimleri büyük mü küçük mü?
Kitap, dergi, gazete, resim ve heykel adları büyük harfle başlar.
APA 6 formatı nedir?
APA yazım stili, akademik yazıyı standartlaştırmak için sosyal ve davranışsal alanlarda çalışan bilim insanları tarafından geliştirilmiştir. Dönem ödevlerinde, araştırma raporlarında, deneysel çalışmalarda, literatür inceleme çalışmalarında, teorik makalelerde, metodolojik makalelerde ve vaka çalışmalarında kullanılır.