İçeriğe geç

Kalya Ne Demek Nedir

Kale nın anlamı nedir?

“Kale” kelimesi tam anlamıyla “gözetleme veya savunma amacıyla yapılmış yer” anlamına gelir ve satrançta, bir taşın iki yanında bulunan ve dümdüz yürüyen bir taşı ifade eder.

Kalık nedir ne demek?

Kolik, sağlıklı bebeklerde sık, sürekli ve yoğun ağlama veya huzursuzluktur.

Kalçın anlamı ne demek?

(Calzino) Çizme veya ayakkabının içine giyilen, düşmesini önlemek için çok sıkı örülmüş veya aba ya da deriden yapılmış uzun çoraplar [Ayak ve bacağın üstünü örten aba tozluklara da calzino denir].

Kalıt ne demek TDK?

Anne ve babadan kromozomlar veya genler yoluyla geçen fiziksel veya zihinsel özelliklere kalıtım denir. Sadece bazı özellikler değil, aynı zamanda birçok hastalık da nesilden nesile aktarılabilir. Balık pulları ve yumurtalık kanseri kalıtsal hastalıklar arasındadır.

Kale nin anlamı nedir?

Kale veya kermen, düşmanın gelmesi beklenen yol kenarlarında, stratejik öneme sahip şehirlerde, geçit ve dar boğazlarda savunma amacıyla inşa edilen ordu yapılarıdır.

Kuranda kale ne demek?

Sözlükte “dedi, dedi” anlamına gelen kāle kelimesi, râvilerin hadisi hocasından sema, kıraat, münavele, icazet, vicade gibi hoşgörü yollarından biriyle aldığını ifade etmekte olup “kāle fülân, kāle lî fülân, kāle lenâ fülân” şeklinde kullanılmaktadır.

Kalı ne demek eski Türkçe?

Yakut ve Dolgan’da Kalan, gökyüzü anlamına gelir. Kal (Kalı/Kalığ) kelimesinin, atmosfer ile uzay arasındaki farkın algılanabildiği zamanlarda ortaya çıktığına inanılır.

Kalıb ne demek?

Sözlüklerde ayakkabı şekli, pasta şekli, elbise şekli gibi örneklerle açıklansa da aslında bir şekildir; klişe, kalıp, tip gibi bir baskı terimidir.

Kal eylemek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: kal.

Kalı ne demek?

Kali, Hinduizm’de uzun ve karmaşık bir geçmişe sahip bir tanrıçadır. Vahşilik ve öfkenin bir varlığı olarak erken karakteri bugün de etkili olmaya devam etse de, daha karmaşık tantrik inançlar zaman zaman onun misyonunu ve rolünü mutlak hakikatin veya varlığın kaynağının nihai statüsüne yükseltmiştir.

Kaluk kelimesi ne demek?

kaluk: eski ayakkabılar. harita: patates. sandal: kızak. mengene: mengene yapmakta kullanılan tahta bir araç. ip şeklinde bükülmüş çimen.

Kıçın anlamı nedir?

Gövde (anatomide gluteus maximus veya gluteal bölge) iki ve dört ayaklı canlıların pelvisinin arkasında bulunan kısımdır. Ayrıca kalça veya popo olarak da adlandırılır. Kalça eklemi, çevredeki kalça bölgelerine kıyasla geride kalır.

Kalım ne?

i. (Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Lüzumu ne demek?

Kelime Anlamı: Gereklilik kelimesi bir şeyin ihtiyacını veya gerekliliğini belirtmek için kullanılır. Bir şeyin yapılması veya kullanılması gerektiğini belirtir. Kökeni: “Gereklilik” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “لُزُوم” (luzum) kelimesi gereklilik veya zorunluluk anlamına gelir.

Kale kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Arapçadan dilimize geçen kale kelimesi, orijinal dilinde Kala’a olarak yazılır. Eski zamanlarda düşmanlara karşı korunmak ve stratejik öneme sahip yerleri korumak için inşa edilen yüksek ve sağlam yapılara kale denirdi. Kale kelimesi mecazi olarak bir yapının veya oluşumun en önemli parçası anlamına gelir.

🤞 ne anlama gelir?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Küçük kale ne demektir?

Minyatür kaleler, küçük kaleler olarak da adlandırılır, daha çok çocuklar için kullanılır. Profesyonel futbol takımlarının bazı antrenmanlarında minyatür kalelerin kullanıldığı görülmektedir. Minyatür kaleler, diğer kalelere kıyasla daha küçük kale türleridir.

Sözlük nedir ne anlama gelir?

Sözlük (eski: lügat), bir dilin veya birkaç dilin söz varlığını, telaffuz ve yazımı ile birlikte, sözcükleri ve bunların başka unsurlarla oluşturdukları anlamları ve sözcüğün köküne göre farklı kullanımlarını gösteren yazılı eserdir. Eski dilde sözlüğe kamus denir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Fiberglass Nasıl Yapılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir